woensdag 16 maart 2016

Romige Ananasi

Follow my blog with Bloglovin

Deze heerlijke nasi met ananas (Ananasi noem ik het) is zo makkelijk te maken dat een recept misschien overbodig is, maar ik deel hem toch want misschien inspireert het je ;-)





Ingrediƫnten

Voor 2 personen
  • 1 verse ananas (ik laat hem in de supermarkt door een apparaat in plakken snijden)
  • 300 gram zilvervliesrijst
  • 1 grote of 2 kleine uien
  • 2 teentjes knoflook
  • Nasikruiden: zelfgemaakt of kant en klaar (ik koop altijd een pot bij pit&pit, die bevat alleen kruiden en geen andere toevoegingen)
  • 400 Ć  500 gram Thaise roerbakgroenten (of zelf groenten snijden zoals prei, witte kool, wortel en een rode peper)
  • Kopje plantaardige melk en eventueel een paar druppels kokos aroma
  • zout en peper
  • Eventueel wat (gemengde) bonen



Bereiding

  • Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Pel en snipper de uien, plet en snipper de knoflook fijn. (Snijd alle groenten in kleine blokjes, of trek het zakje open ;-) )
  • Verhit een paar druppels water in de wokpan en fruit hierin kort de ui en de knoflook.
  • Voeg de kruiden en wat water toe zodat de kruiden kunnen wellen.
  • Voeg de groenten toe en roerbak dit circa 6 minuten.
  • Snijd ondertussen de ananas in stukjes en bak deze even mee.
  • Voeg de plantaardige melk toe en laat het geheel een paar minuten sudderen.
  • Voeg hierna de rijst toe en meng alles goed door elkaar.
  • Breng op smaak met zout en peper.



Wanneer je je eiwitinname wat op wil hogen omdat je vegetarisch eet dan kun je wat (gemengde) bonen toevoegen of zoals ik het er naast leggen.



Verder kun je het op je bord nog verder op smaak brengen door er sojasaus en /of sambal aan toe te voegen.

EET SMAKELIJK!!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten