Welkom op mijn blog,
vandaag heb ik weer een receptje voor je.
Ingrediënten
(voor een portie of 5):
- 2 teentjes knoflook
- 1 grote ui (of 2 kleine)
- 500 g geschraapte wortelen (een hele bos is goedkoper, maar kant en klare zijn makkelijker)
- 1 blik tomatenblokjes (ik gebruik goedkope, maar je kunt ook voor biologische kiezen)
- 250 g droge rode linzen
- 2 groenten bouillonblokjes (bv Zonnatura) of losse poeder
- Italiaanse kruiden (ik heb spaghetti pikant gebruikt van pit&pit)
Bereiding:
Kook
de linzen (eerst goed spoelen met koud water) in 2 liter water zo'n 15 tot 20 min voor met 2 bouillon blokjes.
Snipper de ui en snij de knoflook fijn (of uitpersen) en fruit ze in
een beetje water tot de ui bruin is (even aan laten bakken en dan wat water toevoegen).
Snijd
intussen de worteltjes in plakjes of rasp ze met een keukenmachine en voeg ze toe zodra de ui glazig en bruin is geworden.
Bak
de wortel enkele minuten mee, voeg vervolgens de tomatenblokjes toe
en verwarm dit.
Voeg de kruiden toe en wat zout naar smaak. Deze kruidenmix heb ik vandaag gebruikt (2 thl):
Roer
alles door de linzen en voeg water toe als dit nodig is en laat de soep
flink inkoken (erwtensoep dikte), zo'n 20 minuten, langer mag ook.
Ik had nog wat bieslook over, dus heb ik dit er op het laatst nog doorheen gedaan en dit bleek erg lekker. Je kunt de soep met een staafmixer nog gladder maken als je dat lekkerder vind.
Laat me weten wat je er van vond wanneer
je hem ook gemaakt hebt,
eet smakelijk!!
x
Geen opmerkingen:
Een reactie posten