zaterdag 2 juli 2016

Vegan rode linzen soep

Follow my blog with Bloglovin

Welkom op mijn blog, 
vandaag heb ik weer een receptje voor je. 
Deze soep is goedkoop, gemakkelijk te maken (voor luie chefs als ik) en ook nog eens heerlijk! Ik vind de smaak wat weg hebben van hutspot.



Ingrediënten (voor een portie of 5):

  • 2 teentjes knoflook
  • 1 grote ui (of 2 kleine)
  • 500 g geschraapte wortelen (een hele bos is goedkoper, maar kant en klare zijn makkelijker)
  • 1 blik tomatenblokjes (ik gebruik goedkope, maar je kunt ook voor biologische kiezen)
  • 250 g droge rode linzen
  • 2 groenten bouillonblokjes (bv Zonnatura) of losse poeder
  • Italiaanse kruiden (ik heb spaghetti pikant gebruikt van pit&pit)

Bereiding:

Kook de linzen (eerst goed spoelen met koud water) in 2 liter water zo'n 15 tot 20 min voor met 2 bouillon blokjes.



Snipper de ui en snij de knoflook fijn (of uitpersen) en fruit ze in een beetje water tot de ui bruin is (even aan laten bakken en dan wat water toevoegen).


Snijd intussen de worteltjes in plakjes of rasp ze met een keukenmachine en voeg ze toe zodra de ui glazig en bruin is geworden. 




Bak de wortel enkele minuten mee, voeg vervolgens de tomatenblokjes toe en verwarm dit.



Voeg de kruiden toe en wat zout naar smaak. Deze kruidenmix heb ik vandaag gebruikt (2 thl):


Roer alles door de linzen en voeg water toe als dit nodig is en laat de soep flink inkoken (erwtensoep dikte), zo'n 20 minuten, langer mag ook.


Ik had nog wat bieslook over, dus heb ik dit er op het laatst nog doorheen gedaan en dit bleek erg lekker. Je kunt de soep met een staafmixer nog gladder maken als je dat lekkerder vind.


Laat me weten wat je er van vond wanneer 
je hem ook gemaakt hebt,
eet smakelijk!!
x





Geen opmerkingen:

Een reactie posten