dinsdag 16 mei 2017

Snijbonenstamppot met witte bonen burgers

Vroeger at ik regelmatig snijbonen met witte bonen bij aardappelen en een stukje vlees. Dit was heerlijk, maar het kan veel gezonder! Daarom heb ik dit recept bedacht. Het is erg simpel, maar ook erg lekker.


Ingrediënten voor de (5)burgers:

  • 480 gram (uitlek gewicht) gare witte bonen, afgespoeld en uitgelekt
  • 60 gram volkoren tarwemeel
  • 2 eetlepels tamari (beter geschikt om mee te bakken dan sojasaus)
  • 2 theelepels gerookt paprikapoeder
  • 2 theelepels gedroogde tijm

Ingrediënten voor de stamppot (2-3 personen):

  • 1 kilo aardappelen
  • 600 gram gesneden snijbonen 

Maak eerst de burgers. 
Doe alle ingrediënten in een kom en stamp/prak de bonen, daarna goed mengen.
Gebruik een vorm en maak 5 burgers op bakpapier en zet dit in de koelkast.


Schil de aardappelen, was ze en zet ze samen met de snijbonen op. Verwarm nu de oven voor en wanneer de aardappels koken doe je de burgers in de oven. Kook de aardappels en snijbonen in 20 minuten gaar. Terwijl dit kookt bak je de burgers in de oven zo'n 10 minuten per kant (omdraaien kan lastig zijn)



Als het goed is dan is alles tegelijk klaar, dus opscheppen maar!



De overgebleven burgers kun je invriezen of een paar dagen in de koelkast bewaren. De meeste bonen burgers zijn wat droog, maar deze is lekker smeuïg. Je kan het geheel nog wat opleuken met wat gerookt zout, ketchup of chilisaus.

Eet smakelijk!
X sonja

Geen opmerkingen:

Een reactie posten