zaterdag 17 juni 2017

Kersentaart met Pecancrumble

Hier een receptje voor een simpele maar heerlijke taart. Vegan en 'Overcoming ms' proof. Excuus voor de kwaliteit van de foto's, ik was eerst niet van plan om er een blogbericht van te maken. Maar ik vond hem zo lekker, dat ik hem toch maar deel. Op de kersen en vanille suiker na is alles biologisch, maar dat hoeft natuurlijk niet.




Voor de cakelaag

  • 220 gram bloem
  • 3 theelepels (wijnsteen)bakpoeder
  • 1 mespunt zout
  • 150 ml ongezoete sojamelk
  • 100 ml extra vierge olijfolie
  • 150 gram kokosbloemsuiker/palmsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 theelepel citroenaroma of citroenrasp

Voor de kruimeltopping

  • 250 gram diepvrieskersen
  • 50 gr pecannoten
  • 50 gram kokosbloemsuiker/palmsuiker
  • 50 gram bloem
  • 1 theelepel kaneel
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel water

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bodem van een springvorm van 22 à 24 cm met bakpapier. Vet de randen in met een beetje olijfolie.
Meng in een kleine kom de bloem, bakpoeder en zout. Meng in een grote kom de sojamelk, olie, suiker, vanillesuiker en citroen, dit met een garde goed roeren. Doe nu het droge mengsel bij het natte mengsel en roer kort tot het een glad beslag is. Giet het beslag in de springvorm en verdeel het gelijkmatig over de bodem.
Maak nu de topping. Verdeel de bevroren kersen over het beslag in de bakvorm. Laat de randen een beetje vrij. Meng met je hand in een kom de suiker, bloem, kaneel, klein gehakte noten, olie en water tot een kruimelig deeg. Strooi de kruimels over de kersenlaag en druk ze voorzichtig een beetje aan.

Zet de taart in de oven en bak hem in ongeveer 50 minuten goudbruin. Test eventueel het midden met een prikker. Als die er schoon uitkomt is de taart gaar. Direct uit de oven is de taart vrij hard en knapperig, als je hem een nachtje laat staan wordt hij zacht en smeuïg.


Mocht je hem maken, laat me dan weten wat je er van vond en wat er nog aan verbetert kan worden!

X Sonja


Geen opmerkingen:

Een reactie posten